[chiplotle-discuss] Progress on the DXY-880

douglas repetto douglas at music.columbia.edu
Thu Jan 5 19:35:07 EST 2012


Try increasing the timeout in our config.py file:

maximum_response_wait_time = 20


It may be that the plotter is taking a long time to initialize for some 
reason. When you talk to it via coolterm does it respond right away? 
Like if you send it an "OI;" command, does it respond with the model number?

douglas

On 1/5/12 5:28 PM, Joe Frey wrote:
>
> Hello All. Used coolterm to connect to the DXY-880. Figured that the
> plotter dipswitches were working, but pyserial wasn't changing the
> configuration. So, I've changed config.py in .chiplotle to match what
> cool term sees. If I get it going for real I'll send the settings. So,
> now I don't get a blinking error light when I connect and the plotter
> moves about a bit, but I can't send files to plot. I get the output
> below. Any ideas?
>
>
> unknown001E52730077:lib-tk joefrey$ chiplotle
>
> +-----------------------+
> | Chiplotle! v.0.3.1 |
> +-----------------------+
>
>
> Instantiated plotter DXY-880 in port /dev/tty.KeySerial1:
> DXY880 - ERROR - Waited for 8 secs... No response from plotter.
> Traceback (most recent call last):
> File "<string>", line 1, in <module>
> File
> "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/site-packages/Chiplotle-0.3.1-py2.6.egg/chiplotle/tools/plottertools/instantiate_plotters.py",
> line 17, in instantiate_plotters
> p = _instantiate_plotter(k, v)
> File
> "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/site-packages/Chiplotle-0.3.1-py2.6.egg/chiplotle/tools/plottertools/_instantiate_plotter.py",
> line 25, in _instantiate_plotter
> coords = plotter.margins.soft.all_coordinates
> File
> "/System/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/2.6/lib/python2.6/site-packages/Chiplotle-0.3.1-py2.6.egg/chiplotle/plotters/margins/plottermargins.py",
> line 73, in all_coordinates
> m = self._plotter._read_port( ).rstrip('\r').split(',')
> AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'rstrip'
> chiplotle>
>

-- 
............................................... http://artbots.org
.....douglas.....irving........................ http://dorkbot.org
.......................... http://music.columbia.edu/cmc/music-dsp
...........repetto............. http://music.columbia.edu/organism
............................... http://music.columbia.edu/~douglas



More information about the chiplotle-discuss mailing list