[linux-audio-user] Audio Kanotix

Renato Fabbri renatoftato at yahoo.com
Sun Apr 30 17:45:52 EDT 2006


Hardware: P4 3.6 HT, 1G Ram, M-audio Delta 66. It is a
Dell computer, a GX280.

Problems:

1- Kmenu->Control Center->Sound & Multimedia->Sound
System

There is a jack option there, but, when I start it, I
see a window:

"Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
Couldn´t connect to jackd
The sound server will continue using the null output
device"

Alsa starts ok.

2-Making a /home/ref/jack-audio-connection-kit and
./configure builds with no alsa support and with oss
support. (with alsa loaded or oss turned loaded)

3-When Pd 0.38.4-extended is installed, the pd command
issues:
"pd: error while loading shared libraries:
libjack0.80.0.so.0: cannot open shared object file: No
such file or directory

4- There is no "alsa" or "alsasound" file to do the
usual:
..path/alsa stop
..path/alsa start
(commonly at /etc/rc.d/init.d/alsa)
There is, though, a /etc/init.d/alsa that accepts
"unload, reload, resolve" commands.

5- While borwsing menus like Kmenu, we hear sound
hickups.

--- Florian Paul Schmidt <mista.tapas at gmx.net> wrote:

> On Sun, 30 Apr 2006 02:57:05 -0700 (PDT)
> Renato Fabbri <renatoftato at yahoo.com> wrote:
> 
> > I am having some problems compiling jack and some
> apps
> > for Kanotix, has anyone some advice (paths etc).
> 
> As we aren't telepaths, you could start by telling
> us about the problem
> in errrm a bit more detail. Like showing us error
> messages, etc..
> 
> Flo
> 
> -- 
> Palimm Palimm!
> http://tapas.affenbande.org
> 


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam?  Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 


More information about the linux-audio-user mailing list