[linux-audio-user] xmms does not play on multiface

Dragan Noveski perodog at gmx.net
Tue Oct 3 16:05:57 EDT 2006


Lee Revell wrote:
> On Tue, 2006-10-03 at 21:43 +0200, Dragan Noveski wrote:
>   
>> Lee Revell wrote:
>>     
>>> On Tue, 2006-10-03 at 20:48 +0200, Dragan Noveski wrote:
>>>   
>>>       
>>>>>>> in my ~/.asoundrc and use `hdsp_analog` as output device in xmms.
>>>>>>>       
>>>>>>>           
>>>>>>>               
>>>> please, can you tell me how do you set this?
>>>> in my case "options-settings-configure output plugin" only accepts 
>>>> something
>>>> which begins with  "/", like "/dev..."what ever, but it does not 
>>>> accepts  "hdsp_analog"?
>>>>     
>>>>         
>>> Sounds like XMMS is set to use the OSS output plugin.  You need to
>>> configure it to use ALSA.
>>>
>>> Lee
>>>
>>>
>>>   
>>>       
>> no, there is libjackxmms.so working as a output plugin, xmms plays on my 
>> usb device or the onboard sound, only it does not plays with multiface.
>> if i choose "libalsa.so" as the output plugin, than i get the error 
>> message from xmms, that the device is already in use -jack is using it. 
>> than i can configure that xmms plays on another device, b.e. usb, and 
>> than everything works, so it just want not to use the same device as 
>> multiface is using.
>> does it makes sense?
>>     
>
> You're not going to be able to use XMMS with ALSA output while JACK is
> running as the HDSP lacks hardware mixing.  If you're using XMMS with
> the JACK output plugin then you can't use devices defined in .asoundrc -
> you have to configure XMMS to output to JACK ports.
>
> Lee
>
>
>   
ok, that sounds interesting: no using libalsa.so while jack is runing,
                                             no able to use libjackxmms.so,

so how i do adjust the xmms to connect to jack.
usualy i do this with "jacklaunch", but on multiface it does not run.

cheers,
doc


More information about the linux-audio-user mailing list